Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Feb 25, 2020

Der er uofficielt dansk tema i podcasten i denne uge, hvor Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich dykker ned i Xee-serien ’Enten/Eller’ og DR’s igangværende søndagssatsning ’Når støvet falder’.

To titler, der sjovt nok begge berører dansk politik lige nu, men som derudover placerer sig tungt i to vidt forskellige serie-lejre.

I ’Enten/Eller’ forelsker socialistiske Maja (Emilie Kruse) og kapitalistiske William (Nikolaj Dencker Schmidt) sig i hinanden efter en hed nat i byen, men grøften mellem deres politiske ståsteder er svær at forcere – ikke mindst når deres komisk fløjopdelte venner også ivrigt giver deres besyv med fra sidelinjen.

Så er der straks mere mørke boller på suppen i ’Når støvet har lagt sig’, der følger i ’Fred til lands’ tonalt alvorstunge fodspor med en historie om dagene op til et terrorangreb i København.

Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster og det upcoming talent Katinka Lærke Petersen pryder den lange rolleliste, men noget ved serien skurrer i ører og øjne for vores to podcastværter.

Er DR ved at falde af på den, eller har ’Når støvet har lagt sig’ en vigtig pointe bag det dystre ydre? Og hvorfor gider Jacob ikke se flere serier om unge, navlepillende danske piger i badekar?

Få svarene på en skarp halv time i Soundvenue Streamer, der hver uge går i dybden med de mest interessante streamingtitler lige nu.

Du kan lytte og abonnere via Spotify, iTunes eller i din foretrukne podcast-app.