Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Nov 24, 2020

Der skal Hollywood-glamour, filmnørderi og grumme historiske fakta på disken i ugens podcast, hvor filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich sætter tænderne i først Gary Oldmans og sidenhen Ethan Hawkes nye projekter på streaming.

Først skal det handle om Netflix-filmen ’Mank’, instrueret af David Fincher og med Oldman i hovedrollen som den legendariske manuskriptforfatter Herman J. Mankiewicz. Manden, der skrev mesterværket ’Citizen Kane’ sammen med Orson Welles under Hollywoods »guldalder« i 40’erne.

Eller: Skrev Mankiewicz i virkeligheden filmen alene, hvorefter Welles tog æren? Var Mankiewicz faktisk en reel Hollywood-helt, som stod op imod mod magtbegærlige republikanere og fake news...?

Fincher spinder en laber sort-hvid ode til filmbyens ildsjæle, men er Jacob og Lise også tryllebundne af Hollywood-magien?

Og hvorfor vil Lise »prikke til Oldman med en ildrager«?

Der er mindre glam og mere grusomhed i ugens anden titel, miniserien ’The Good Lord Bird’ på HBO Nordic.

Ethan Hawke har både produceret og spiller hovedrollen som den virkelige borgerrettighedsaktivist John Brown, der i 1850’erne kæmpede for at gøre en ende på slaveriet – og som dermed var med til at starte den amerikanske borgerkrig.

Kan man skabe en seriøst sjov serie ud fra så dødsensseriøst et udgangspunkt? Og kan man seriøst andet end at elske Ethan Hawke?

Få svarene – alle svarene – i ugens Soundvenue Streamer.