Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Jun 9, 2020

Hvad er det for nogle voldsomme afsløringer, der kommer for dagen i DR-serien ’Tessas hævn’, om den fremadstormende danske rapper Tessa?

Og hvorfor er det så kontroversielt for sorte kvinder at highlighte seksuelle krænkelser i den amerikanske hiphopindustri?

Podcasten tuner i denne uge ind til to skelsættende musikdokumentarer, der er umulige at tage øjnene fra – og som giver os nye perspektiver på debatterne om overgreb, slut shaming og magtmisbrug, både herhjemme og i USA.

Først har filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich (igen!) fornemt besøg af Soundvenues hiphopekspert og Standard-podcastvært, Kristian Karl, der sammen med de to værter dykker ned i ’Tessas hævn’.

Serien går helt tæt på Danmarks store hiphophåb, der får både kærlighed og misogynt had i hovedet for sine eksplicitte tekster, men hvis budskab mellem linjerne er en regulær wrecking ball.

Herefter skal det handle om filmen ’On the Record’ (premiere på TV 2 og  TV 2 Play 11. juni), der er blevet en MeToo-bombe under den legendariske hiphopproducer Russell Simmons (samtidig med, at der også rettes uskønt fokus mod Oprah Winfrey!).

Hvad kan Tessa og hvorfor skal vi alle kende til hende (også dem, der ikke orker hiphop)? Og hvad kan der siges om krænkelser i medieland, der ikke er diskuteret mange gange før?

Få svarene i denne uges Soundvenue Streamer – og oplev en eksklusiv LIVE-koncert og Q&A med Tessa på Soundvenues Facebook-side 10. juni kl. 20.

Mere om eventen her: https://www.facebook.com/events/662032671042722/