Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


May 18, 2021

Endnu en uge, endnu en absurd stjernespækket straight-to-Netflix-filmoplevelse, der har taget den danske Top 10 med storm.

Instruktøren bag ’The Darkest Hour’ og ’Atonement’ dirigerer Amy Adams, Gary Oldman og Julianne Moore i en Hitchcock-inspireret kammerspils-thriller, der dyrker twists’n’turns som sad M. Night Shyamalan med i cockpittet og flåede i styrepinden.

Det er vældigt dramatisk – ifølge filmen selv – men er historien om en kvinde, der ikke tør gå udenfor en dør nu også vældigt seværdigt?

Filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich borer kniven i streamingsuccesen for at finde svar i moradset af ubesvarede spørgsmål.

Allerførst skal det dog handle om Amazon Primes stærkt imødesete serie ’Underground Railroad’ fra ’Moonlight’-instruktøren Barry Jenkins. Handlingen er hensat til 1800-tallets slavetid i sydstaterne, og første afsnit alene er ikke for sarte sjæle.

Er det halvårets største serie – eller simpelthen en kandidat til en af årets bedste, som anmelderne i det amerikanske vil det?

Vores værter diskuterer. Og runder også den længe ventede ’Friends’-reunion, der lurer lige om hjørnet i denne måned.

Lyt med!