Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Sep 30, 2020

Da Sofia Coppola optog sin store gennembrudsfilm ‘Lost in Translation’ var det med en kun 17-årig Scarlett Johansson i rollen som den ensomme unge kvinde Charlotte og Bill Murray på 50+ som den afdankede filmsstjerne Bob Harris, der finder fællesskab som outsidere i hotelbaren på The Hyatt Park Hotel i Tokyo.

Men hvorvidt det fængende ved foreningen egentlig var romance eller en venneforelskelse er stadig til diskussion 17 år efter.

I ugens afsnit af Soundvenue Filmklub forsøger værterne Christian og Mathilde dog at se lidt nærmere på, hvordan netop måske-romancen mellem den purunge kvinde og manden med midtvejskrisen ser ud ved et nutidigt gensyn.

For i årenes løb har ‘Lost in Translation’ indskrevet sig i mange filmseeres hjerter, siden den tog kritikere, publikum og Oscar-akademiet med storm i 2003, med et budget på sølle fire millioner dollars. Men gjorde den det på bekostning af filmens japanske karakterer, der vakte raseri og en decideret anti-Oscar-kampagne?

Der bliver dog også plads til cliffhanger-castingen af Bill Murray, og at finde svar på, hvad Bob hvisker i Charlottes øre i filmens slutscene. Fås det ved at skrue højt nok op for lydstyrken, eller skal det findes i de mest dunkle hjørner af Reddit?

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay.