Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Nov 11, 2020

Gør dig klar til at genforelske dig i Nicole Kidman og Ewan McGregor, der syngende forelsker sig i et elefantboudoir. I denne uges afsnit af Soundvenue Filmklub rejser vi nemlig med den australske maksimalist Baz Luhrmann tilbage til Paris 1899 i ‘Moulin Rouge!’, der lives op med et overflødighedshorn af det 20. århundredes bedste kærlighedspop.

Som noget helt særligt får værterne Christian og Mathilde fornemt selskab af skuespillerstjerne Amanda Collin, der efter sit gennembrud i ‘En frygtelig kvinde’ og stærke roller i blandt andet ‘Undtagelsen’ er serieaktuel med en storrost hovedrolle i den Ridley Scott-instruerede ‘Raised by Wolves’.

Ugens titel er derfor også dikteret af Collin, der siden hun forelskede sig i romancen som teenager ofte har genbesøgt den storladne musical. I en sådan grad at hun muligvis stadig venter på en rolle, hvor hun får sit eget Nicole Kidman-moment på en diamantbeklædt gynge.

Men kan den storladne kærlighedsfortælling i ‘Moulin Rouge!’ stadig give gåsehud i 2020, eller er den romantiske teenageappel forduftet med alderen?

Det spørgsmål kaster filmklubben sig over i denne uge, hvor der der næsten konkurreres om, hvem der har haft den vildeste følelsesmæssige reaktion ved gensynet.

Udover at dykke ned i kemien mellem Ewan McGregor og Nicole Kidman som unge elskende i bohemens Paris, bliver der udvalgt yndlingssange fra filmens soundtrack og sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt filmens repræsentation af både kvinder, sorte og dværge går i 2020.

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay.