Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Mar 29, 2021

Påsken står for døren og der skal selvfølgelig streames noget ekstra godt til Summerbird-chokoladerne.

Og efter sidste uges hyper-kommercielle superheltefest, dykker filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich denne gang ned i to oversete filmperler fra det store, ikke-engelsksprogede udland, der begge var Oscar-shortlistet i år, men akkurat ikke klarede cuttet (hey, der skulle jo være plads til ’Druk’!).

Først går turen til Norge, hvor duoen vender dramaet ’Håb’ med Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård, instrueret af Maria Sødahl, som blev uddannet fra den danske Filmskole i 90’erne.

I 'Håb' får en familie deres juleferie vendt på vrangen, da moren Anja modtager en chokerende besked, der kaster både hende og parforholdet ud i dyb krise. Det lyder dystert, men filmen flyver afsted fra den ene geniale dialog til den næste – og Jacob og Lise er solgt.

Fra Olso tager værterne til Monterrey i Mexico og filmen ’I’m No Longer Here’ af Fernando Frias (’Los Espookys’), der er blevet hypet ud over det sædvanlige af Mexicos to største instruktører, Guillermo del Toro og Alfonso Cuarón.

En 17-årig bandeleder med et helt unikt look og et særligt forhold til musikgenren ’cumbia’ ender som ulovlig immigrant i New York, men ’I’m No Longer Here’ er så langt fra noget gængs gangsterdrama, som man kan komme.

Lyt med!