Preview Mode Links will not work in preview mode

Soundvenue streamer


Jun 23, 2020

Det er langt fra alle fremragende, udenlandske indiefilm, der finder vej til danske biografer – og så meget desto mere positivt overrasket bliver man, når perlerne med ét dukker op på streaming.

Herhjemme blev vi snydt for sidste års ’Waves’ og ’Beats’, men nu er begge klar på henholdsvis Youtube og Blockbuster. Hvorfor det i denne uge »smells like teenspirit« i podcaststudiet hos filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich, der drager til neonfarvede Florida og grågrumsede Glasgow.

Visuelt forførende ’Waves’ (skudt af serien ’Euphoria’s fotograf) er den tredje spillefilm fra en af amerikansk films mest interessante yngre instruktører, Trey Edward Shutls (’It Comes At Night’, ’Krisha’).

Særligt Jacob har glædet sig som et lille barn, men lever fortællingen om highschool-wrestleren Tyler (Kelvin Harrison Jr.) nu også op til forventningerne? Og hvorfor snakker Lise pludselig om ’Moonlight’?

Anderledes billedligt jordbunden er sort-hvide ’Beats’ fra 90’ernes Scotland. Barndomsvennerne Johnno og Spanner lever og ånder for rave-scenen, men festen trues af et absurd lovforbud mod »musik med gentagende beats« (oh yes).

Lyt med, når Lise og Jacob dissekerer begge filmtitler, og også runder den danske lancering af streamingtjenesten Disney+. Såvel som Jacobs meget omdiskuterede Netflix-lussing til alle dem, der ikke kan få nok af halvgamle B-film...

Soundvenue Streamer udkommer ugentligt.